pondělí 9. prosince 2019

E.L.James - Mister


Milostný příběh plný vášně. To je nová kniha autorky E.L. James, která excelovala svou trilogií Padesát odstínů. Tato poutavá romance je tak skoro povinností pro každého, komu se trilogie líbila. Myslíte, že vás autorka ještě může něčím překvapit?


Název: Mister
Autor:  E.L.James
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 500
Rok: 2019

Recenze:
Maxim Trevelyan je mladý, pohledný muž, který vede zcela bezstarostný život plný zábavy, přátel a společnic na jednu noc. Díky penězům a pobytu v aristokratických kruzích navíc nemusel nikdy pracovat a mohl si vždy vybírat, co a kdy bude dělat. To vše se ovšem změní během jediného nešťastného okamžiku, kdy ztratí svého staršího milovaného bratra. Maxim tak zcela nečekaně zdědí jeho šlechtický titul, bohatství a nemovitosti, ale k jeho hrůze také veškerou související zodpovědnost. Na tuto roli ovšem ne ní absolutně připravený a zprvu se jí zdráhá zhostit.

Co však pro ně představuje mnohem větší výzvu, je potlačování touhy k záhadné mladé ženě, která u něj začala pracovat jako uklízečka. Alessia oproti Maximovi nevlastní vůbec nic. Co si však s sebou přináší je nebezpečná a vtíravá minulost, kterou si přivezla ze své rodné země, po které se jí však velmi stýská. Tato uzavřená, krásná a hudebně nadaná mladá žena jej až nepřirozeně přitahuje a mění Maximův chtíč ve spalující vášeň, jak dosud nepoznal. Nedokáže na ni přestat myslet. Kdo je ta pro něj tolik tajemná dívka? A proč se na něj nedokáže skoro a ni podívat a vypadá jako by měla ze všech mužů strach?



Na novou knihu spisovatelky E.L.James jsem se velice těšila a také od ní mnoho očekávala. Musím však říct, že zklamaná jsem rozhodně nebyla. Příběh je velice čtivý a jen těžko jsem knihu odkládala. Příběh je vyprávěn z pohledu Maxima i Alessie, což mu dodává ten správný šmrnc a člověk si nemusí domýšlet, co asi myslí druhá hlavní postava. Postupně jsou odkrývána tajemství minulosti, kterou mohou být někdy hodně nepříjemná.

Přestože je Mister víceméně romantický příběh, nechybí zde ani akční zápletka, takže si každý přijde na své. Dokáže nakonec Maxim Alessii ochránit před zlobou, která ji pronásleduje? A jak zareaguje Alessia až zjistí, co Maxim skrývá za tajemství? Může tento příběh skončit dobře? To už si přečtěte sami. Věřím, že nudit se rozhodně nebudete a stejně jako já knihu přečtete v podstatě jedním dechem!

Hodnocení: 100%
Knihu Mister můžete zakoupit na stránkách Knihcentra, kterému moc děkujeme za recenzní výtisk.

Text recenze: Romana Říhová

1 komentář: